dilluns, 26 de març del 2012

Salsa romesco

Aquest hivern ja hem fet tres calçotades. Com que a mi les coses fetes no m'agraden, em vaig decidir a provar de fer romesco (sempre sóc a temps d'anar al súper a comprar-ne de fet). La veritat és que no n'havia fet mai, però vaig trobar una recepta meravellosa, encara que he hagut d'esbrinar jo per a quants calçots és.

Romesco (per a uns 100 calçots)
Ingredients:
- 3 tomàquets escalivats pelats
- 1 cabeça d'alls escalivada pelada
- 3 nyores (cal deixar-les en remull unes hores abans)
- 200 g d'avellanes
- 150 ml d'oli d'oliva
- 40 ml de vinagre de xerès
- 200 ml d'aigua
- un pessic de sal i de pebre

Preparació:
Agafem els tomàquets, els alls, la carn de la nyora i les avellanes i ho triturem amb la batedora. Quan estigui força batut, hi afegim l'aigua, el vinagre, la sal i el pebre i ho batem una mica més. Finalment, hi anem afegint l'oli de mica en mica.


(A la foto no té gaire bona pinta perquè ja hi havíem sucat uns quants calçots, però estava boníssim.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada